Ruta fàcil de poc més de 8 km i desnivell inapreciable al voltant de la Reserva Integral de Les Llaunes, a tocar d'Empuriabrava i de la Mediterrània. És un recorregut apte per a fer amb nens, donat que no comporta cap mena de dificultat.

Aquest itinerari proporciona un tastet molt accessible dels hàbitats i les espècies més emblemàtiques del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà vorejant la Reserva Integral de les Llaunes. En aquest itinerari circular coneixerem els hàbitats dels estanys d'aigua dolça, les closes i els recs, els antics camps d'arròs, les llaunes, els salobrars i la platja.

Durada: Mig dia

Temps total efectiu (sense parades): 2:05h en total. 0:45h des del Cortalet fins a la platja, 0:35h per recórrer la platja fins a l'aparcament de Can Comes i 0:45h des d'aquest punt fins al Cortalet.

Desnivell acumulat: 2m

Dificultat: Baixa.

Època: L'itinerari està tancat de l'1 d'abril al 30 de juny per nidificació d'aus a la platja. En aquest període de l'any es pot realitzar l'itinerari d'anada i tornada del Cortalet fins a la platja gaudint de molts dels ecosistemes del parc.

Material: Recomanem portar binocles per facilitar l'observació de les aus.

Com arribar-hi en cotxe

Arribem al punt d'informació del Cortalet des de Castelló d'Empúries per la carretera GIV-6216 seguint les indicacions del Parc Natural dels Aigüamolls de l'Empordà. Podem deixar el cotxe a l'aparcament del costat del punt d'informació.